Kaunokirjailija ryhtyy tiedebloggariksi…

Olen aloittanut tänään Suomen Kuvalehden tiedeblogistina. Blogin nimi on ”Tarinoita tieteestä”, ja ensimmäinen kirjoitus löytyy täältä. Tavoitteena on kirjoittaa pari bloggausta viikossa. Linkittelen niitä tänne satunnaisesti.

Yritän tarkastella tiedettä hyvin monelta kantilta. Olenhan niitä kantteja tullut katselleeksikin: olen toiminut tutkijana ja opettajana yliopistossa, tiedetoimittajana, tietokirjailijana, tietokirjakriitikkona, kaunokirjailijana joka ammentaa kirjoihinsa elementtejä luonnosta ja luonnontieteistä, skeptikkona, kirjoittamisen ja tieteen popularisoinnin opettajana, tietenkin myös opiskelijana ja lukijana, ja olen opettanut biologiaa hetken myös yläasteella sekä päässyt tutustumaan oppikirjojen tekemisen maailmaan.

Otin blogitehtävän hyvin mielelläni vastaan. Romaanintekemisen vastapainoksi sopii hyvin joku varsin erilaiseen aiheeseen pureutuva ja erilaisella aikajanalla tapahtuva toiminta.


Käykääpä siis lukemassa – ja tulkaa tänään keskiviikkona kuntelemaan koiraluentoani Helsinkiin Tieteiden talolle klo 18!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s