Koiratietoa tarjolla Helsingissä

Kesäloman jälkeen aloitan bloggaamisen virallisluonteisella tiedotteella:

Kirjailija luennoi koiran historiasta

Kirjailija ja filosofian tohtori Tiina Raevaara luennoi keskiviikkona 7. syyskuuta koiran evoluutiosta ja historiasta. Luento kuuluu Skepsis ry:n yleisöluentojen sarjaan, ja se pidetään Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki) klo 18–20. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Luennolla esitellään koiran ja ihmisen yhteistä historiaa sekä uusimpia tutkimustuloksia koiran alkuperästä.

Koira on ihmisen ensimmäinen seuralaiseläin, ja se levisi ympäri maailmaa ihmisen vanavedessä jo esihistoriallisella ajalla. Vanhimmat todisteet koirasta ovat yli 30 000 vuoden ikäisi. Jääkauden loppuajan metsästyskulttuureissa koiraa käytettiin apuna suurriistan pyynnissä. Koiralle on historian saatossa kertynyt lukuisia eri rooleja: sitä on haudattu yhteisiin hautoihin ihmisten kanssa, syöty ja uhrattu jumalille, pelätty ja pidetty kuoleman kätyrinä. Koiran ja ihmisen kumppanuudella on biologinen pohja: evoluutionsa myötä koira on oppinut lukemaan ihmisen eleitä ja toimimaan yhteistyössä kanssamme paremmin kuin mikään muu eläinlaji. Raevaara kertoo myös nykyisen koirarotuvalikoiman synnystä sekä siitä, mitä jalostustoiminta on koirille aiheuttanut.

Tiina Raevaara (s. 1979) on koulutukseltaan biologi ja väitellyt filosofian tohtoriksi perinnöllisyystieteestä. Ammatiltaan hän on kirjailija. Aiemmin tänä vuonna hän voitti Runebergin kirjallisuuspalkinnon novellikokoelmallaan En tunne sinua vierelläni. Hänen esikoistietokirjansa Koiraksi ihmiselle (Teos) ilmestyi keväällä.

Tiina Raevaaran kuvia saa osoitteesta http://www.teos.fi/fi/kirjailijat/index.php?sub=2&id=152

Lisätietoa kirjailijasta ja hänen tuotannostaan löytyy niin ikään Teos-kustantamon sivuilta http://www.teos.fi/fi/kirjailijat/index.php?sub=2&id=152

Lisätietoja:

Tiina Raevaara
tiina.raevaara@gmail.com
040 8277 531

Skepsis ry:n toiminta
Puheenjohtaja Pertti Laine, 044 0916 524
http://www.skepsis.fi/

Kustannusosakeyhtiö Teos
Tiedotuspäällikkö Jussi Kaisjoki, 050 5239 404
jussi.kaisjoki@teos.fi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s